tim-bennett-nyhedsbrev-vol-2.jpg

Af Emil Sørensen, Digital Specialist på VOLUME.

I bund og grund er Zuckerberg bekymret for, hvordan folk bruger Facebook. Fake news, virkningen af ​​sociale medier på mental sundhed og et stigende antal unge, der ikke ønsker at bruge platformen, har gjort det klart, at det er tid til forandring. Zuckerberg ønsker at gå tilbage dertil, hvor de opslag vi ser, kommer fra ens tætte netværk. Facebook prioriterer nu, det de kalder "aktive signaler", når de vurderer indlæg. Det betyder, at folk, som deler et link på Messenger, kommenterer, engagerer sig med brandet-indhold delt fra venner og familie, vil få indlæg til at skille sig ud.

Facebook er en af ​​spillesteders primære kommunikationsplatforme. Som jeg tidligere har beskrevet, har spillestederne svært ved at finde ud af at navigere på platformen, hvilket gør de nye ændringer endnu mere frustrerende.

Denne artikel er lavet for at hjælpe spillestedernes kommunikations- og marketingfolk gennem Facebook-transformationen på en meningsfuld måde. Her er fem konkrete måder at arbejde med Facebooks algoritmeændringer:

1. Vær seriøs omkring annonceudgifterne

Organisk rækkevidde er faldet på Facebook i årevis. Dette er især frustrerende, fordi mange spillesteder har arbejdet på at opbygge en betydelig fanbase og oplever nu, hvordan det er blevet sværere at nå dem organisk. Facebook siger, at den gennemsnitlige bruger har omkring 1500 opslag, der konkurrerer om at blive vist i nyhedsfeedet, hver gang de logger på. Denne erklæring kom ud i 2014, og mængden af ​​indhold distribueret på Facebook er sikkert steget siden da.

Som brands og medier flytter ud af det organiske nyhedsfeed, bør spillesteder vænne sig til at give brugerne opmærksomhed og tildele betydelige budgetter til reklame via Facebook og Instagram.

Reklame på disse platforme kan gøres på en meget målrettet og taktisk måde, hvilket gør platformens annonceprodukt ideelt til at finde de rigtige målgrupper til din koncert. At indsamle de rigtige data ved at implementere Facebook Pixel på din hjemmeside og opbygge et publikum fra besøg på hjemmesiden er en god måde at reklamere mere effektivt (og billigere) på Facebook.

2. Arbejd tættere sammen med kunstnere

Musiksteder har den fordel, at de arbejder med et af de mest elskede emner i verden: musik. Folkene der producerer denne musik har nogle af de mest engagerende kanaler på Facebook, og de kan være meget vigtige for at fremme kommende koncerter.

Jeg vil anbefale at strømline den måde, du arbejder med kunstnere og deres team omkring koncertpromotion på Facebook. Det betyder at have en letforståelig handlingsplan for produktionen og distributionen af indhold, der kan hjælpe med at sælge billetter. Planen skal angive præcis, hvilken slags indhold der vil blive oprettet af spillestedet, hvad du vil have, at kunstneren skal lave/distribuere og hvilke slags kanaler indholdet skal distribueres fra. Planen skal være fleksibel, da forskellige kunstnere vil have forskellige behov og krav samt forskellige kanaler.

Når du laver planen, skal du tænke på kreative måder, hvorpå du inkorporerer kunstnerne i din markedsføring. Overtager de din Instagram-konto en dag? Laver de en Q&A ved at gå live på Facebook-begivenheden? Laver de en playliste til dit publikum? Husk, at det handler om at skabe værdi og dét at give adgang til kunstnere er meget værdifuldt. Det er dybest set, hvad du sælger alligevel.

Husk at fortælle om værdien af ​​dine egne kanaler, så kunstneren ved, hvad de får ud af at samarbejde tættere med dig. Måske har du mange nyhedsbrevsabonnenter eller direkte adgang til den lokale presse? Vis dem præcis, hvor meget de får ud af at samarbejde med dig og hvordan du arbejder. Der er en chance for, at kunstnerne vil være mere interesserede i at hjælpe med billetsalg, hvis de ved, hvor awesome du er.

3. Skab et fællesskab gennem smart distribution

Det er blevet tid til at udforske andre måder at distribuere og finde nye kommunikationsformater på på Facebook. Her er tre af de mest lovende måder at nå dit publikum udover regelmæssige organiske opslag.

  • Facebook Grupper er en god måde at skabe et fællesskab med dit spillested som omdrejningspunkt, og med den nye mulighed for at oprette grupper tilknyttet fansider er det blevet lettere end nogensinde før at engagere et dedikeret publikum. Forestil dig at have alle jazz-elsker i dit lokale område i en Facebook-gruppe, hvor de kan tale om kommende shows eller anbefale musik til hinanden. Lav en plan for samtalerne i Facebook-gruppen og team op med lokale genre-entusiaster og andre koncertudbydere, der kan hjælpe dig med at administrere gruppen i fællesskab.
  • Facebook Live er også en fantastisk mulighed i øjeblikket. Facebook har sagt, at live videoer giver op til seks gange så meget brugerengagement end almindelige videoer. Prøv at tænke på kreative måder, du kan gå live på på dit spillested. Laver du en pre-koncert backstage-interview med kunstneren? Eller en talk-show-udsendelse efter koncerten via Facebook? Mulighederne er mange, og produktionsomkostningerne få.
  • Videoindhold er stadig et stort hit på Facebook, men det er vigtigt at tænke mere originalt, når der produceres video. I december 2017 sagde Facebook, at de ville begynde at prioritere videoer, som folk havde søgt på, og at genoptagende seertal ville hjælpe videoindholdet og profilen bag videoen til at blive mere synlig i nyhedsfeedet. Dette skal også ses i forhold til Facebooks Watch-platform, som er et nyt produkt til serielle shows, der præsenterer dedikerede sider til genoptagende shows. Facebook Watch har købt rettighederne til den amerikanske version af SKAM, hvilket betyder, at Watch er en temmelig stor prioritet i virksomheden. Hvis du som spillested kan producere originalt serielt indhold til dit publikum, er du måske godt stillet i 2018.

4. Bliv den lokale udbyder af kulturnyheder

Som en del af nyhedsfeedsalgoritmen har Facebook udtalt, at de vil prioritere nyheder fra lokale nyhedsudbydere for at sikre, at den tid, folk bruger på Facebook, "bringe dem tættere sammen". Lokale nyheder får folk til at handle i det virkelige liv, siger Facebook.

Denne "handling" bør selvfølgelig være at gå til lokale koncerter, og her er der en mulighed for spillesteder - især dem der ligger i mere afsides lokationer. Hvis spillestedet kan blive en troværdig lokal nyhedsdistributør for den kultur, som de allerede præsenterer på scenen, kan de forbedre deres synlighed i deres følgeres feeds.

Det betyder, at du bør tænke på, hvordan dit websted og din organisation er sat op. Er der en fungerende blogsektion på hjemmesiden? Har du personer i din organisation eller i dit team, der kan hjælpe med at finde kulturelle nyhedshistorier fra dit lokalområde? Hvilke historier kan vi fortælle?

Fordelen ved dette er, at hvis du bare interviewer folk i dit lokalområde og lægger interviewet på din hjemmeside, vil de sandsynligvis dele det selv og give dig trafik fra deres venner og familie. Dette giver dig organisk rækkevidde i dit lokalsamfund, uvurderlig mund-til-mund omtale, og det får dig til at fremstå som en vital del af interviewpersonernes liv for deres venner og familie.

5. Dit marketing mix skal have diversitet

Da Facebooks organiske rækkevidde fortsætter med at falde, er det tid til at se på andre platforme og måske revurdere nogle af de eksisterende. Står dit nyhedsbrev skarpt? Har din Instagram-profil den rigtige storytelling? Arbejder du med nyere formater som podcasting?

Der er stadig mange muligheder på Facebook, så lad være med at forlade festen endnu, men det skader ikke at kigge efter nye muligheder og konsolidere de kanaler, du har nu.

Hold roen og bringe værdi

Facebook vil fortsætte med at ændre sig, men de vil nok ikke forsvinde lige med det samme.

Facebooks regler er stadig de samme og ret klare: Skab værdi, fortæl de overbevisende historier og engagere folk i din kommunikation, og algoritmen vil belønne dig.

Med denne vejledning har vi forsøgt at give dig lidt at lave i 2018, og nu er det op til dig.

At følge med ændringerne på de store platforme, og hver dag fortælle historier om musik på netop disse platforme, vil i sidste ende gøre flere mennesker interesserede i det storslåede område - musik -, som vi alle arbejder med.