store-vega.jpg

 

"Det digitale paradigme, som påvirker alle brancher, har gjort det relativt simpelt for spillesteder at producere deres eget indhold. Det er simpelthen billigere at være et digitalt spilested end at stole på print osv." siger Ditte Sig Kramer, som er kommunikationschef hos VEGA.

De lave omkostninger og de segmenteringsmuligheder, som digital kommunikation giver, er nogle af grundene til, at Vega har taget et skridt hen imod at blive deres egne indholdsproducenter. En anden grund er, at kunstnere er blevet historiefortællere og personlige mediekanaler, og ved at arbejde sammen med dem kan VEGA distribuere beskeder og nyheder direkte til interesserede fans.

"Vi forsøger at bygge forventning før showet ved at samarbejde med kunstnere, ved at producere vores eget indhold og ved at være opmærksom på det store internet for at se, om der er noget vi kan bruge. Under showet opfordrer vi folk til at dele deres koncertoplevelse, og efter showet handler det hele om at sige tak og vise dem andre koncerter, som de måske er interesserede i" siger hun.

Kommunikationschef hos VEGA, Ditte Sig Kramer

 

VEGAs originale videoformater

I arbejdet med at blive medieproduktionsfacilitator har VEGA arbejdet konceptuelt med video i et stykke tid. Et af de originale begreber, de har skabt, er "Enten/Eller"-videoserien, hvor kunstnere snakker om, hvad de ville vælge, hvis de skulle vælge mellem forskellige fødevarer, berømte mennesker eller noget helt andet.

"Formatet er let konsumerende og underholdende for brugerne på sociale medier. Vi forsøger at vinkle spørgsmålene, så de passer til kunstnerne, og vi giver kunstnerne mulighed for at åbne deres verden for nye publikummer. Det fungerer godt med bands, der er lidt indadvendte og svært for publikum at forstå" siger Ditte.

VEGA arbejder også med det, de ser som ækvivalent med "longreads", hvilket er et videoformat, der dykker dybt ind i et tekstunivers eller den enkelte musikalske arv. Ved at gøre dette understreger VEGA musikkens brand med en underholdende video, der bruges til at overbevise publikum om at købe billetter, mens de lærer mere om kunstnerens musikalske univers. Ved distributionen af ​​videoen producerer VEGA mange versioner af hovedfilmen til deres forskellige digitale kanaler, producerer en feature-artikel på hjemmesiden og bruger videoen i nyhedsbreve mv. Med dette indhold bidrager VEGA til musikkulturen rundt om koncerten, mens de opbygger et brand som en pålidelig historiefortæller.

"Kunstnerne er meget engagerede i at dele dette, fordi vi tager tid til at komme ind i deres univers og karriere" siger Ditte.

Praktiske råd til mindre spillesteder

Ditte er meget opmærksom på at arbejde for et stort sted som VEGA, privilegerer hende med mange gæster, der kommer gennem dørene hvert år og meget mediedækning. Det betyder, at VEGA kan investere i at optimere deres digitale tilstedeværelse. Hun har dog nogle praktiske råd til mindre spillesteder.

"Jeg vil anbefale, at mindre spillesteder forsøger at finde ud af, hvordan man "ejer " det indhold, de modtager fra turnerende artister. Ved at implementere en klar grafisk identitet skiller videoerne sig ud med en relativt lille investering. En anden let gevinst er at få kunstneren til at tale om et lokalt emne. Det gør brikkerne meget mere relevante og værdifulde til dit specifikke spillested. "

Udover at være mere proaktiv i samarbejdet med kunstnere, fremhæver Ditte også, at folk er blevet mere tilgivende med hensyn til kvalitet, når man ser på indhold. Du kan komme langt med en smartphone og noget ekstra udstyr, ved at prioritere dine kanaler og oprette en top 3-liste over indholdstyper, som du gerne vil arbejde med, siger hun.

En af disse indholdstyper kan være GIF'er. Hun anbefaler: "Hvis jeg skulle vælge mellem at lave en video og en GIF, ville jeg gøre GIF'en. Du kan sørge for at komme ud med din besked og salgspunkter meget lettere med dette redaktionelle format."

Store Vega, en af scenerne på VEGA.

At få en nordisk besked udbredt via konceptualiserende formater

VEGA præsenterer mange nordiske kunstnere i løbet af året. I et forsøg på at fremhæve kvindelige kunstnere fra Norden har VEGA fundet en måde at udnytte det nordiske brand og det nordiske kunstmiljø på en fordelagtig måde.

Dette har resulteret i den puls-finansieret event-serie Nordic Future Feminism, som allerede har fremhævet nordiske optrædelser såsom Konni Kass (FO), Min Stora Sorg (SE) og Mammút (IS).

Dagsordenen om at få flere kvindelige kunstnere på scenen har været en del af spillestedets strategi i et stykke tid. VEGA registrerer antallet af ​​kvindelige kunstnere og musikere på scenen, de har lavet debatter om feminisme, og de værner om mangfoldighed i personalet og den måde, spillestedet kommunikerer.

Arbejdet med denne dagsorden i hele Norden har skabt nye muligheder for VEGA.

"Danmark har ikke været i spidsen for denne dagsorden. De øvrige nordiske lande er længere fremme, og ved at præsentere kunstnere og musikere fra disse lande kan vi hjælpe med at skabe rollemodeller, samtidig med at vi præsenterer nyt og spændende talent fra hele Norden" siger hun.

Event-serien fortsætter i foråret med nye og spændende kunstnere fra Norden. Gå til VEGAs hjemmeside for at lære mere om spillestedet og se, hvordan deres indhold og koncertkoncepter præsenteres.