Sara.jpg

Her hos puls er vores mission at opbygge en stærk infrastruktur for live musik i hele Norden. Det gør vi ved at arbejde med spillesteder og festivaler for at fremme nye og spændende initiativer fra alle de nordiske lande. En af de vigtigste dele af denne infrastruktur er bookingagenterne, som leverer og plejer alt det fantastiske talent, der bliver booket på de nordiske scener.

For at få bookingagentens perspektiv på hvordan man skaber et mere samarbejdsvillig og åbent live-marked i Norden, spurgte vi Sarah Sølvsteen fra den danske afdeling af Luger, om hvordan hun ser markedet og hvordan musikaktører på det nordiske marked kan arbejde sammen for at skabe flere kunstnere som bryder grænserne i Norden.

Hvilke udfordringer ser du ved at se det nordiske marked som ét samlet marked?

Fra en bookingagents perspektiv finder jeg ofte, at barriererne mere er at medierne og radioen ikke interesseret i andre skandinaviske kunstnere. Jeg er ikke i direkte kontakt med medierne, da jeg ikke er promotor eller arbejder for et pladeselvskabt, men der er stor interesse mellem promotorer / agenter i arbejde med skandinaviske artister, og det er mit indtryk, at det samme gælder for pladeselskaberne. Det er bare svært at sælge billetter uden medie- /radiodækning til at hjælpe med at opbygge kunstneren på markedet.

Ser du nogen fordele ved at se Norden som ét samlet marked?

Absolut. For det første har vi let adgang til markederne logistisk, så der er potentielt et meget større økonomisk marked at udforske. Men også når det kommer til at blive eksponeret uden for Norden, kan vi stå stærkere som ét marked, hvis vi lykkes med at lave nordiske succeshistorier om en bestemt kunstner i stedet for kun nationale.

Hvad kunne man gøre for at få nordiske bookingagenter til at prioritere det nordiske marked?

Jeg tror, ​​at de fleste af os forsøger at gøre det allerede. Og By:larm er - og har altid været - en vigtig faktor for at gøre dette muligt. Og mere medier- og radiostøtte er nøglen til at nå publikum. Og pladeselskaberne skal arbejde med en kunstner på deres marked som om det var en lokal kunstner, med den rette markedsføring / budgetter bag udgivelserne. Måske kan et finansielt hjælpeprogram på festivaler, hvor en kunstner får et "indbygget" publikum, og så få festivalerne til at tage nogle chancer når det kommer til nye kunstnere. Gode ​​festivaler kan ofte være vejen ind på et nyt marked for en kunstner.

Hvad er efter din mening nogle af de mest spændende tiltag, du ser på den nordiske musikscene lige nu?

Dem jeg arbejder med! :-) Men jeg synes også, det er meget interessant at se, hvad der sker med den urbane scene på det skandinaviske marked nu: artister der krydser grænser uden et pladeselskab og uden medieinddragelse. Det handler om kulturen omkring musikken, som arbejder på tværs af grænser og sprog. Måske er der noget at lære af dette.

Hvad er efter din mening nogle af de mest spændende tendenser på den nordiske live scene lige nu?

Internt, den urbane scene som nævnt. Men både svenske, norske og danske live artister har det godt på den internationale scene også, hvilket betyder, at der er stor interesse for, hvad vi kan tilbyde. Jeg tror, ​​at de fleste mennesker - både publikum, medier og industri - ser det skandinaviske marked som ét, og dermed hjælper vi alle hinanden, når vi gør godt derude.