Radar.JPG

puls er et springbræt for skabelsen af et nordisk livemusiknetværk. Det sigter også på at bringe musikoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet ud til at bredere nordisk publikum. Alle størrelser og typer af spillesteder og festivaler kan søge. Det samme gælder genrer.

Dette års ansøgningsrunde er nu åben og lukker den 16. april 2018. Nye ansøgere skal være baseret i Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland. Allerede udpegede puls-arrangører fra 2017 skal indsende et nyt koncertprogram og deres planer for 2018-2019.

Hvem er allerede med i puls?
43 spillesteder og festivaler er allerede udpeget som treårige puls-arrangører. Udover at dække Norden godt geografisk (re)præsenterer de også en bred vifte af musikgenrer – jazz, rock, pop, eksperimenterende musik og metal for bare at nævne nogle.

Indtil videre har de lagt scener til mere end 100 puls-koncerter med op til det dobbelte på vej i foråret og sommeren 2018. Den næste puls-sæson starter i august 2018. 

Alle puls-arrangører deltager i et årligt netværksmøde, hvor de får et bredt Nordisk netværk og praktiske råd om, hvordan de kan optimere deres arbejde, fx inden for publikumsudvikling.

Hold dig opdateret og få inspiration på puls’ nye hjemmeside
Fonden lancerer snart en ny hjemmeside til puls. Ønsket med siden er at give et indblik i puls-satsningen. Men ikke kun det. Siden giver også en komplet oversigt over puls-arrangører. Du kan også dykke ned i mangfoldige udvalg af nordiske artister, der gennem puls spiller koncerter i hele Norden. For musikelskeren er det sted at gå hen for at opdatere playlisten. For koncertarrangørerne er det et sted at gå hen for at se, hvem der skal bookes næste gang. Følg puls på Facebook og bliv opdateret, når hjemmesiden lanceres.

Ekstra støtte fra Sverige
puls er indtil videre blevet finansieret af Nordisk Kulturfond, Nordisk Ministerråd for Kultur, Finlands Uddannelses- og Kultuministerium via Finnish Music Foundation (MES) og Statens Kunstfond. I 2017 var den samlede støtte på 4,1 mio. DKK. puls-arrangørerne har selv bidraget med ca. dobbelt så meget. I 2018 vil yderligere støtte fra den svenske regering sikre, at endnu flere svenske spillesteder og festivaler kan blive en del af puls-satsningen.


Foto: Den færøske elektroniske duo Orka spiller på Radar i Aarhus. Fotograf: Kio Jørgensen